AcasăBelarusVIDEO. Scena elicopterului, varianta Belarus: Lukașenko, cu vestă antiglonț și Kalașnikov în...

VIDEO. Scena elicopterului, varianta Belarus: Lukașenko, cu vestă antiglonț și Kalașnikov în mână, coboară lângă locul unde protestează populația

La peste 30 de ani distanță, scena elicopterului se repetă în mod diferit în Belarus. Față de celebrul moment al fugii lui Ceaușescu, în România, de pe acoperișul Comitetului Central din București, un alt dictator, Alexandr Lukașenko, apare într-o filmare coborând înarmat dintr-o aeronavă.

-

Duminică seara, într-o filmare postată pe Facebook, președintele din Belarus poate fi văzut ieșind din elicopter purtând o vestă antiglonț și ținând în mână o pușcă-mitralieră Kalașnikov. Secvența pare filmată la reședința prezidențială din Minsk, la doar doi kilometri de locul unde sute de mii de oameni, ieșiți în stradă, îi cer vehement demisia.

Mesajul de forță al lui Lukașenko: “Săptămâna asta rezolv problema!

Bielorusul Aleksandr Lukașenko – aflat la putere de 26 de ani – este ferm hotărât, la fel cum era și dictatorul român în decembrie 1989, să rămână în fruntea statului și să reprime manifestațiile de masă care zguduie orașul Minsk. Forțele de ordine intervin brutal și un manifestant a fost deja ucis, nenumărați alții fiind răniți. Tot la fel ca și Ceaușescu în 1989, Lukașenko acuză o conspirație străină care ar urmări să-l dea jos de la putere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...