Alexandr Lukashenko speră să obțină cel de-al șaselea mandat de președinte, după un scrutin cum n-a mai văzut Belarusul.

UPDATE ora 21.00. Aleksandr Lukaşenko are toate șansele să și obțină cel de-al șaselea mandat.

Actualul președinte al Belarusului a obţinut 79,7% de voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, potrivit unui sondaj oficial realizat la ieşirea din birourile electorale, în timp ce candidata surpriză a opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, a obţinut 6% din sufragii, relatează AFP.

În ultimele săptămâni, bielorușii au început să viseze

Zeci de mii de persoane au iesit la mitingurile opozitiei, nu doar in capitala Minsk, ci si in provincie – fapt fara precedent. Au infruntat riscurile represiunii si ale pandemiei, cu crezul alimenat de curajul unei brunete… răsărite parcă de nicăieri.

Sveta, așa cum este alintată de popor, candidează în numele soțului ei, Serghei. Un vlogger cunoscut, încarcerat în urma unei înscenări.

Svetlana: „Tot ce fac, fac pentru el, pentru libertatea lui. Îl iubesc, pe el, pe copiii mei, pe toţi bielorușii care vor să fie liberi, să poată vorbi despre orice doresc, fără teamă. O libertate pe care nimeni n-a cunoscut-o”.

mai mult la  /stirileprotv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.