AcasăBelarusSUA și-au pierdut răbdarea cu Belarus. Ultimatum pentru regimul Lukaşenko

SUA și-au pierdut răbdarea cu Belarus. Ultimatum pentru regimul Lukaşenko

-

Administrația de la Washington a transmis omologilor din Belarusul că riscă reintroducerea sancțiunilor dacă nu eliberează prizonierii arestați în timpul manifestațiilor prodemocrație.

SUA și-au pierdut răbdarea cu Belarus. Ultimatum pentru regimul Lukaşenko. Astfel, Statele Unite ale Americii au avertizat miercuri Belarusul că va reimpune sancţiunile pentru nouă companii de stat.

Dacă Minskul vrea să evite acest blocaj economic, atunci trebuie să fie de acord cu eliberarea prizonierilor arestaţi în cursul represiunii manifestaţiilor prodemocraţie.

Nu ar fi prima dată când regimul condus de președintele Aleksandr Lukaşenko ar suporta sancțiuni economice impuse de americani. În contextul alegerilor contestate din 2006, oficialii de la Washington au interzis toate tranzacţiile cu grupul companiilor petrochimice şi industriale de stat, inclusiv cu companiei petroliere Belneftekhim.

mai mult la  /evz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...