AcasăBelarusSUA și-au pierdut răbdarea cu Belarus. Ultimatum pentru regimul Lukaşenko

SUA și-au pierdut răbdarea cu Belarus. Ultimatum pentru regimul Lukaşenko

-

Administrația de la Washington a transmis omologilor din Belarusul că riscă reintroducerea sancțiunilor dacă nu eliberează prizonierii arestați în timpul manifestațiilor prodemocrație.

SUA și-au pierdut răbdarea cu Belarus. Ultimatum pentru regimul Lukaşenko. Astfel, Statele Unite ale Americii au avertizat miercuri Belarusul că va reimpune sancţiunile pentru nouă companii de stat.

Dacă Minskul vrea să evite acest blocaj economic, atunci trebuie să fie de acord cu eliberarea prizonierilor arestaţi în cursul represiunii manifestaţiilor prodemocraţie.

Nu ar fi prima dată când regimul condus de președintele Aleksandr Lukaşenko ar suporta sancțiuni economice impuse de americani. În contextul alegerilor contestate din 2006, oficialii de la Washington au interzis toate tranzacţiile cu grupul companiilor petrochimice şi industriale de stat, inclusiv cu companiei petroliere Belneftekhim.

mai mult la  /evz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...