AcasăBelarusSolidaritate fără precedent cu ultimul lider în libertate al opoziției din Belarus:...

Solidaritate fără precedent cu ultimul lider în libertate al opoziției din Belarus: Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia și Austria s-au dus acasă la Svetlana Alexievici pentru a împiedica arestarea sa

Svetlana Alexievici, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, este ultimul lider al opoziției din Belarus care nu a fost arestat sau nu a plecat din țară.

-

Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia, Austria și alte state europene au mers miercuri acasă la Svetlana Alexievici, membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus, pentru a preveni o eventuală arestare a acesteia, transmite presa din Lituania. Alături de diplomați, în fața blocului în care trăiește scriitoarea s-au strâns și sute de cetățeni.

”Am primit informații că persoane necunoscute sună la apartamentul Svetlanei Alexievici, probabil reprezentanți ai serviciilor secrete sau poliției”, a declarat ambasadorul Lituaniei în Belarus, Andrius Pulokas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

0
Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...