Acasă Belarus Solidaritate fără precedent cu ultimul lider în libertate al opoziției din Belarus:...

Solidaritate fără precedent cu ultimul lider în libertate al opoziției din Belarus: Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia și Austria s-au dus acasă la Svetlana Alexievici pentru a împiedica arestarea sa

Svetlana Alexievici, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, este ultimul lider al opoziției din Belarus care nu a fost arestat sau nu a plecat din țară.

-

Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia, Austria și alte state europene au mers miercuri acasă la Svetlana Alexievici, membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus, pentru a preveni o eventuală arestare a acesteia, transmite presa din Lituania. Alături de diplomați, în fața blocului în care trăiește scriitoarea s-au strâns și sute de cetățeni.

”Am primit informații că persoane necunoscute sună la apartamentul Svetlanei Alexievici, probabil reprezentanți ai serviciilor secrete sau poliției”, a declarat ambasadorul Lituaniei în Belarus, Andrius Pulokas.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...