AcasăBelarusScene violente care amintesc de 10 august 2018 pe străzile din Minsk....

Scene violente care amintesc de 10 august 2018 pe străzile din Minsk. Femeile furioase luptă cu trupele de represiune ale lui Lukașenko, mascații se sperie când le sunt smulse cagulele

Sprijinit de Rusia lui Putin, dictatorul de la Minsk recuperează terenul, iar forțele de intervenție din Belarus bat, arestează și bombardează cu gaze iritante la grămadă, încercând să înspăimânte populația ieșită în stradă.

-

Scene violente, care amintesc de ce s-a întâmplat pe străzile Bucureștiului pe 10 august 2018, au loc acum în Minsk, capitala Belarusului, unde trupele de Securitate ale dictatorului Lukașenko reprimă brutal manifestațiile pentru libertate și democrație.

În fiecare zi, sute de manifestanți sunt reținuți și încărcați în dube.

Secvențele filmate și urcate pe YouTube de publicația britanică The Guardian sunt realmente dramatice, iar dacă decorul și uniformele securiștilor lui Lukașenko n-ar fi diferite, ai putea crede că asiști la violențele jandarmilor lui Dragnea, de acum doi ani.

La fel ca și jandarmii conduși în România de Sindile, Cucoș și Paraschiv, bătăușii lui Lukașenko acționează la adăpostul anonimatului, cu fețele acoperite, pentru a nu putea fi trași la răspundere ulterior. Când identitatea le este dezvăluită, se sperie și se retrag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...