AcasăBelarusRoman Protasevici a fost mutat în arest la domiciliu. Tatăl jurnalistului: Nu...

Roman Protasevici a fost mutat în arest la domiciliu. Tatăl jurnalistului: Nu știm nimic despre starea lui

-

La o lună de la reținerea sa de către autoritățile din Belarus, jurnalistul Roman Protasevici a ieșit din închisoare. El este acum în arest la domiciliu, la fel ca iubita sa care a ajuns odată cu el în detenție.

Protasevici se află în prezent într-un apartament închiriat la Minsk, a spus tatăl lui, Dmitri Protasevici, la BBC, adăugând totodată că autorităţile nu au dat niciun fel de informaţii în acest sens familiei.

„Mi-e greu să comentez acţiunile autorităţilor, scopul lor”, a spus tatăl lui Roman Protasevici la BBC. „Ei (Protasevici şi iubita lui – n.r.) sunt încă sub controlul deplin al autorităţilor, nu s-a renunţat la acuzaţii împotriva niciunuia. Autorităţile nu ne spun nimic despre starea lui Roman, despre statutul lui, este pur şi simplu o bătaie de joc”, a declarat Dmitri Protasevici.

Iubita lui Roman Protasevici, Sofia Sapega, a fost de asemenea transferată într-un apartament închiriat, unde locuieşte singură, a spus tatăl său vitreg pentru BBC.

 

mai mult la   /www.digi24.ro/stiri/externe/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...