AcasăBelarusOpoziţia din Belarus le promite ajutor financiar victimelor represiunii regimului

Opoziţia din Belarus le promite ajutor financiar victimelor represiunii regimului

Opoziţia primeşte finanţare de la donatori, precum şi de la Uniunea Europeană. Banii vor fi oferiţi persoanelor care au suferit răni din cauza represiunii guvernului, precum şi companiilor care au întâmpinat dificultăţi financiare după luni de criză politică.

-

Lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în Lituania, a declarat miercuri că există o sumă de 150 de milioane de dolari pentru compensaţii, pusă la dispoziţia persoanelor care au suferit din cauza represiunii regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează DPA, potrivit Agerpres.
Opoziţia cere de asemenea o nouă Constituţie şi noi alegeri. Solicitările vin înaintea unei programate vizite a ministrului rus de externe Serghei Lavrov joi la Minsk, unde se va întâlni cu Lukaşenko.
Tihanovskaia spune că sprijinul financiar este necesar deoarece multe persoane nu mai pot să îşi ducă viaţa în condiţii normale în contextul protestelor.
mai mult la   /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...