Cu vânătăi pe faţă, jurnalistul Roman Protasevici apare într-o înregistrare video de mărturisire a unei ilegalităţi desprinsă parcă din vremurile sovietice.

Roman Protasevici, jurnalistul de 26 de ani arestat duminică la Minsk după deturnarea în spaţiul aerian al Belarusului a unui zbor Ryanair între Atena (Grecia) şi Vilnius (Lituania), spune într-un filmuleţ difuzat pe reţelele de socializare de un post de televiziune al regimului Aleksandr Lukaşenko că el este care se află în spatele „tulburărilor civile” izbucnite în ţara sa după alegerile prezidenţiale din august anul trecut.

El neagă că ar avea probleme cu inima, aşa cum anunţase mama sa, şi susţine că este tratat „în mod adecvat”. „Personalul se comportă cu mine, într-un mod complet adecvat şi respectând legea. Voi colabora cu anchetatorii şi voi continua să fac mărturisiri despre organizarea tulburărilor în masă”, spune el.

„Roman pare că se află sunt constrângere fizică şi morală. Cer eliberarea imediată a lui Roman şi a tuturor deţinuţilor politici”, a reacţionat pe Twitter Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei din Belarus.

Citeste mai mult: adev.ro/qto5vt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.