AcasăBelarusNoile sancţiuni impuse Belarusului intră în vigoare. Ce include pachetul de măsuri

Noile sancţiuni impuse Belarusului intră în vigoare. Ce include pachetul de măsuri

-

Uniunea Europeană a impus joi sancţiuni asupra sectoarelor cheie ale economiei din Belarus pentru a exercita presiuni asupra regimului preşedintelui Alexander Lukaşenko, după ce un avion a fost deturnat şi a fost arestat jurnalistul Roman Protasevici, a declarat Consiliul European.

Noul pachet a fost anunţat cu puţin timp înainte de începerea unui summit european şi include restricţii privind comerţul cu îngrăşăminte de potasiu, petrol, produse din tutun şi limitează accesul capitalei Minsk la pieţele de capital ale UE, a declarat Consiliul într-un comunicat, citat de Le Figaro.
„Liderii europeni salută implementarea la timp a măsurilor luate împotriva regimului aflat la putere în Belarus,” se precizează în comunicatul de încheiere a summit-ului.
Revoltaţi de decizia regimului de la Minsk după deturnatrea unui avion Ryanair care zbura pe ruta Atena – Vilnius, pe 23 mai, pentru a aresta un tânăr jurnalist din Belarus, liderii UE au cerut sancţiuni împotriva sectorului aviaţiei din Belarus, sancţiuni individuale şi măsuri economice.
mai mult la  /www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...

A nins la Minsk

A nins la Minsk