AcasăMoarte și suferință la graniță

Moarte și suferință la graniță

-

Una din primele victime care a decedat la granița dintre Polonia și Belarus a fost înmormântată acolo noaptea trecută. Nu există o soluție politică pentru a salva miile de migranți din calea iernii tot mai apropiate.

Cel decedat a fost un tânăr de 19 ani și a fost înmormântat în sătucul Bohoniki, din apropierea punctului de trecere polonez Kuznica. Locul unde și-a găsit odihna veșnică Ahmad al Hasan este marcat de o curiozitate istorică: în secolul 17, acolo s-au stabilit tătari musulmani. Au mai rămas doar câțiva care trăiesc azi acolo, dar această comunitate mică s-a simțit obligată să se ocupe de înmormântarea lui Ahmad al Hasan ca și când ar fi făcut parte din rândurile ei.

„A fost și el om, musulman și încă foarte tânăr”, ne-a spus conducătorul local Maciej Szczesnowicz și a fost necesar să primească „o înmormântare demnă”. Mormântul său, în capătul cimitirului musulman din Bohoniki, este la mii de kilometri de orașul său natal Homs, distrus de războiul civil din Siria. Este un loc singuratic, care dă într-o alee de-a lungul căreia se află mesteceni și mai departe într-o pădure la fel cu cea în care și-a pierdut viața Ahmad.

„Este o tragedie”

mai mult la  /www.dw.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

0
Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...