AcasăBelarusLukasenko se pregateste sa aduca arme nucleare din Rusia. Belarus renunta la...

Lukasenko se pregateste sa aduca arme nucleare din Rusia. Belarus renunta la statutul de tara non-nucleara

-

Obiectivul fixat in Constitutia Republicii Belarus de a mentine neutralitatea si statutul de tara non-nucleara a fost inlocuit in proiectul noii legi fundamentale a acestei tari printr-un punct ce exclude „agresiunea militara de pe teritoriul sau”, informeaza luni TASS, citata de Agerpres.

In actuala Constitutie a Belarus, in articolul referitor la politica externa se spune ca „Republica Belarus isi traseaza drept obiectiv de a face din teritoriul sau o zona non-nucleara, iar statul – neutru”. In loc de aceasta, in proiectul noii Constitutii, dat publicitatii luni, se spune ca aceasta tara „exclude agresiunea militara de pe teritoriul sau la adresa altor state”.

De asemenea, potrivit acestui proiect, Adunarea Nationala a Belarus, „la propunerea presedintelui, ia decizia privind posibilitatea de a trimite militari, angajati ai organizatiilor militarizate si alte persoane in afara Republicii Belarus, pentru a participa la asigurarea securitatii colective si la activitatea de mentinere a pacii si securitatii”.

Recent, ministrul afacerilor externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, a declarat ca Belarus este gata sa amplaseze pe teritoriul sau arme nucleare, „in cazul unei amenintari din partea NATO”. Inainte de aceasta, presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a subliniat ca Minskul ii va propune Moscovei asemenea masuri daca NATO va amplasa

Lukasenko se pregateste sa aduca arme nucleare din Rusia. Belarus renunta la statutul de tara non-nucleara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...