AcasăMinskLukașenko se află la Moscova pentru a semna cu Putin „foaia de...

Lukașenko se află la Moscova pentru a semna cu Putin „foaia de parcurs” de integrare a Rusiei și Belarusului

-

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a sosit la Moscova într-o vizită de lucru, relatează Belta, citat de Meduza.

În după-amiaza zilei de 9 septembrie, Lukașenko se va întâlni la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin. Aceștia vor semna o „foaie de parcurs” pentru integrarea Rusiei și Belarusului, a declarat mai devreme ambasadorul Belarusului la Moscova Vladimir Semașko. Potrivit Belta, părțile vor discuta 28 de programe unionale, pregătite de guvernele celor două țări.

De asemenea, Putin și Lukașenko vor discuta „alte probleme de actualitate ale agendei bilaterale și probleme internaționale”, notează agenția.

Autoritățile din Rusia și Belarus discută despre integrarea politică a celor două țări din 1999. În 2019-2020, negocierile au fost construite în jurul a 31 de programe, inclusiv integrarea în diferite sfere ale economiei și managementului. Proiectele de hărți rutiere nu au fost niciodată publicate. Locuitorii din Belarus au protestat mai devreme împotriva integrării țării cu Rusia.

/deschide.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...

A nins la Minsk

A nins la Minsk