Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat luni, 17 august, că nu va organiza alegeri prezidenţiale noi, la insistenţa opoziţiei şi a sutelor de mii de protestatari, deoarece alegerile deja au avut loc şi pentru că organizarea unui nou scrutin va duce la dispariţia uzinelor Belarusului, accentuând că „în jumătate de an vom distruge totul”.

„Niciodată să nu vă aşteptaţi de la mine că eu voi face ceva sub presiunea cuiva. Alegeri noi nu vor fi”, a declarat Aleksandr Lukaşenko, scrie agenţia de presă belarusă de stat „Belta”.
Presa de opoziţie din Belarus scrie că, în cadrul întrevederii de luni a liderului de la Minsk cu muncitorii unei uzine, la care preşedintele a venit cu elicopterul, angajaţii l-au întâmpinat cu lozinca „pleacă!”, i-ar Lukaşenko ar fi spus: „Noi deja am petrecut alegeri. Până nu mă veţi ucide, alegeri noi nu vor fi”.
Lukeşanko a menţionat că acum se pregăteşte un proiect de modificare a Constituţiei şi că dânsul este dispus să cedeze din atribuţiile sale şi altor ramuri ale puterii, dar a accentuat că acest lucru nu trebuie să se întâmple sub presiunea străzii.

Citeste mai mult: adev.ro/qf7a3i

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.