Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat joi că deocamdată nu va închide frontierele ţării sale, cum au făcut alte state pentru a încetini pandemia de COVID-19, informează EFE, scrie agerpres.

„Am stabilit la această oră trei coridoare pentru circulaţia persoanelor şi mărfurilor. Nu avem intenţia să închidem (frontierele). Deocamdată nu există o astfel de necesitate”, a spus liderul belarus în timpul unei întâlniri cu conducerea guvernului, potrivit portalului de ştiri online SB Belarus Segodnia.

Lukaşenko a explicat că autorităţile controlează deplasările persoanelor şi mărfurilor, o treabă „complicată şi costisitoare”, însă ţara a ales această cale.

Liderul belarus a spus că în numai patru luni lumea s-a schimbat în totalitate şi a adăugat că „aliaţi care şi-au menţinut vreme de decenii deschise frontierele şi au construit bune relaţii au restabilit frontierele şi şi-au distrus relaţiile”.

El s-a referit în special la închiderea frontierelor de către Rusia şi la impactul negativ pe care acest lucru l-a avut asupra economiei belaruse.

„La sfârşitul anului trecut şi la începutul acestui an a început pandemia petrolieră. Rusia a renunţat să livreze petrol în cantităţile necesare, ceea ce a constituit o lovitură grea pentru economia noastră”, a mai declarat preşedintele belarus.

mai mult la  /blacknews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.