AcasăBelarusLukaşenko anunță că Belarus va cumpăra tehnică militară din Rusia în anii...

Lukaşenko anunță că Belarus va cumpăra tehnică militară din Rusia în anii următori

-

Belarus plănuieşte să cumpere elicoptere militare, avioane de luptă şi sisteme de apărare antirachetă din Rusia în următorii ani, a declarat marţi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Potrivit lui Lukaşenko, Belarus vrea să îşi intensifice cooperarea militară cu Rusia, pentru a-şi îmbunătăţi capabilităţile de apărare, în contextul escaladării tensiunilor în Europa, după ce Moscova a recunoscut independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, relatează agenţia oficială de presă Belta, preluată de Reuters și Agerpres.

Belarus a anunţat duminică că exerciţiile militare comune cu Rusia desfăşurate pe teritoriul său, care ar fi trebuit să se încheie în aceeaşi zi, vor continua din cauza agravării tensiunilor în Ucraina vecină. Potrivit Minskului, obiectivul manevrelor începute la 10 februarie rămâne „asigurarea unui răspuns adecvat şi a unei dezescaladări a pregătirilor militare desfăşurate de persoane rău-intenţionate în apropiere de frontiere”.

 

/www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...