AcasăBelarusÎn Liban, agenţiilor de turism li s-a ordonat să nu mai promoveze...

În Liban, agenţiilor de turism li s-a ordonat să nu mai promoveze Belarus ca destinaţie turistică

-

Guvernul libanez a ordonat joi agenţiilor de turism din Liban să înceteze să mai promoveze Belarus ca destinaţie turistică, cu scopul de a limita fluxul de migranţi care încearcă să intre în Uniunea Europeană prin această ţară vecină Poloniei, relatează AFP.

O circulară în acest sens a fost emisă de ministrul turismului, Walid Nassar, care a declarat că demersul său are drept scop să prevină ca Beirutul să devină un punct de plecare spre Minsk.

Mii de migranţi, originari în special din Liban, Siria şi Irak, s-au adunat la frontiera dintre Belarus şi Polonia, în speranţa de a ajunge în UE.

Occidentul acuză Belarus – fostă republică sovietică susţinută de Moscova – de orchestrarea acestei crize prin facilitarea sosirii solicitanţilor de azil şi direcţionării lor spre frontieră, ca răzbunare pentru sancţiunile occidentale împotriva regimului autoritar al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, ceea ce Minskul neagă.

Odată ajunşi la faţa locului, migranţii sunt prinşi între Polonia, care refuză să-i lase să intre, şi poliţiştii belaruşi, care îi împiedică să se întoarcă la Minsk, confruntându-se cu frigul şi foamea.

mai mult la   /agerpres.ro/politica-externa/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...