AcasăBelarusFOTO/Marșul Solidarității la Minsk. Peste 200 de persoane reținute, inclusiv activista Nina...

FOTO/Marșul Solidarității la Minsk. Peste 200 de persoane reținute, inclusiv activista Nina Baghinskaia

Forțele de ordine au început să rețină participantele la marșul organizat la Minsk. Potrivit «МБХ медиа», au fost reținute în jur de 250 de persoane. De asemenea, a fost reținută activista Nina Baghinskaia, în vârstă de 73 de ani, care a devenit unul din simbolurile protestului din Belarus, anunță «Радио Свобода». Există informații precum că Baghinskaia a fost eliberată ulterior.

-

La 19 septembrie în capitala Belarusului se desfășoară un alt marș de protest al femeilor, numit „Marșul strălucitor”. Acestea au mers pe străzile Minskului cu pancarte pe care scria „SOS”, dar și cu steagurile alb-roșu. Forțele de ordine au reținut mai multe participante.

Femeile spun că își doresc să trăiască într-o țară în care se respectă drepturile omului, în care există separarea puterilor în stat, iar poporul trebuie să decidă de sinestătător încotro trebuie să se îndrepte, anunță TUT.by.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...