AcasăBelarusForțele de ordine din Belarus au percheziționat biroul RFE/RL și locuințele mai...

Forțele de ordine din Belarus au percheziționat biroul RFE/RL și locuințele mai multor jurnaliști

-

Forțele de ordine au percheziționat biroul central și locuințele mai multor jurnaliști independenți din Belarus, printre care și clădiri ale Radio Free Europe/Radio Liberty din Minsk.

Potrivit martorilor, polițiștii au intrat forțat, spărgând ușa biroului central din Minsk, la data de 16 iulie, cu ocazia unei percheziții neanunțate care a avut ca țintă presa din țară.

Incidentul a avut loc la două zile după ce autoritățile au organizat o inspecție similară a mai multe birouri ale organizațiilor pentru drepturile omului din țară. Reprezentantul drepturilor omului al Organizației Națiunilor Unite a declarat recent că acțiunile autorităților din Belarus sunt „complet inacceptabile.”

Din nou, un atac major al forțelor de ordine asupra jurnaliștilor din toată țara,” a spus Asociația Jurnaliștilor din Belarus, într-o declarație în care au listat 19 cazuri diferite de percheziții ale locuințelor jurnaliștilor sau ale familiilor acestora.

romania.europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...

A nins la Minsk

A nins la Minsk