AcasăBelarusBogdan Aurescu a anunţat că România va aloca 100.000 de euro pentru...

Bogdan Aurescu a anunţat că România va aloca 100.000 de euro pentru societatea civilă şi presa independentă din Belarus

-

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunţat miercuri pe Twitter că România va veni în sprijinul societăţii civile şi presei independente din Belarus cu o sumă de 100.000 de euro. Mii de persoane au fost arestate pe fondul protestelor faţă de câştigarea alegerilor de către Aleksandr Lukaşenko.

”Despre Belarus. UE nu trebuie să tolereze abuzurile, cum ar fi recentele arestări ale reprezentanţilor Consiliului Opoziţiei. Mâine, la Gymnich, în Berlin voi face din nou apel sancţiuni. Ministerul român de Externe este în curs de alocare a 100.000 de euro pentru a sprijini societatea civilă şi presa independentă din Belarus”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter, miercuri seară, potrivit Digi 24.
Pe 24 august nume sonore ale societăţii civile româneşti au semnat o scrisoare deschisă pentru susţinerea protestatarilor din Belarus, făcând o paralelă cu protestele din România de pe vremea guvernării PSD. Ea a fost adresată preşedintelui, guvernului şi ministrului de externe României ”.

Citeste mai mult: adev.ro/qfp33q

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...