Belarus: Televiziunea naţională a difuzat declaraţiile filmate ale jurnalistului debarcat din avion

Postul naţional de televiziune din Belarus a difuzat joi declaraţii înregistrate video în care un jurnalist de opoziţie arestat recent după deturnarea avionului său şi-a recunoscut vina şi a spus că vrea să-şi îndrepte greşelile, o confesiune filmată „sub ameninţare”, potrivit apărătorilor drepturilor omului, notează AFP.

Fost redactor-şef al presei de opoziţie NEXTA, care a jucat un rol-cheie în mişcarea istorică de protest din Belarus în 2020, Roman Protasevici, vizibil tulburat, a afirmat că a îndemnat la proteste împotriva regimului şi a dat asigurări că îl respectă pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Jurnalistul de 26 de ani a mai spus că doreşte să-şi îndrepte greşelile şi să ducă o viaţă liniştită, departe de politică.

Cu câteva ore înainte de difuzarea înregistrării, ONG-ul pentru apărarea drepturilor omului Viasna a denunţat afirmaţiile obţinute „sub ameninţare”.

„Tot ce va spune (Roman) Protasevici va fi obţinut după ameninţări, cel puţin psihologice, şi sub ameninţarea unor acuzaţii incorecte, dar foarte al căror obiect este”, a declarat joi dimineaţă pentru AFP directorul Viasna, Ales Beliaţki.

„Orice spune el acum este propagandă curată care nu conţine nicio fărâmă de adevăr”, a continuat el.

mai mult la   /www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.