AcasăBelarusBelarus: poliția intervine din nou în forță împotriva protestatarilor

Belarus: poliția intervine din nou în forță împotriva protestatarilor

Autoritățile din Belarus au închis de duminică, 1 noiembrie, majoritatea trecerilor de frontieră terestre pentru cetățenii străini, invocând lupta cu pandemia de coronavirus dar criticii vorbesc despre o mișcare politică. Sunt închise trecerile terestre cu Lituania, Polonia, Ucraina și Rusia. Sunt exceptați cetățenii ruși care tranzitează Belarus în drum spre casă. Rusia este, în acest moment, cel mai important aliat al regimului de la Minsk.

-

În Belarus, poliția a tras în aer și a început din nou să rețină participanți la protestele de la Minsk, la care se cere demisia de la conducerea țării a lui Alexandr Lukașenka și organizarea de noi alegeri prezidențiale corecte, sub monitorizare internațională.

Mii de protestatari, s-ar putea să fie chiar zeci de mii, participă la Minsk la marșuri paralele, devenite între timp, evenimente cotidiene.

Se relatează că în multe cartiere din Minsk nu mai sunt legături de telefonie mobilă.

Tot duminică s-au închis trecerile terestre de frontieră cu Polonia, Lituania, Ucraina și Rusia deși cetățenii ruși pot tranzita Belarus, în drum spre casă.

mai mult la   /moldova.europalibera.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...