Lidera opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia a cerut miercuri occidentalilor mai mult „curaj”, în condițiile în care a calificat drept „foarte modestă” reacția Vestului în fața represiunii mișcării populare din Belarus, după realegerea președintelui Lukașenko, scrie AFP.

„Reacția internațională la criza politică din Belarus a fost din nefericire foarte modestă”, a declarat ea, în cadrul unei conferințe organizate de think-tank-ul European Council on Foreign Relations (ECFR), alături de miniștrii de externe din România, Bogdan Aurescu, Franța, Jean-Yves Le Drian, Lituania, Gabrielius Landsbergis și Polonia, Zbigniew Rau.

Oamenii din Belarus așteaptă de la Occident „să fie mai curajos și mai puternic”, a spus ea, cerând să se vorbească cu o „singură voce”.

Alexandr Lukașenko, la putere din 1994, s-a confruntat cu o mișcare de contestare fără precedent după controversata sa realegere, la începutul lui august, considerată frauduloasă de opoziție și de occidentali.

Susținut de Moscova, Lukașenko refuză să părăsească puterea. Majoritatea liderilor opoziției au fost închiși, plasați în arest la domiciliu sau forțați la exil, cum este cazului lui Tikanovskaia, care trăiește în Lituania.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-24565937-belarus-lidera-opozitiei-svetlana-tihanovskaia-cere-mai-mult-curaj-din-partea-occidentului.htm

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.