AcasăBelarusLa marşul ”Noua Belarus” de ieri au participat peste 200.000 de oameni

La marşul ”Noua Belarus” de ieri au participat peste 200.000 de oameni

-

Presa de opoziţie din Minsk scrie că la marşul ”Noua Belarus” participă peste 200.000 de oameni.

După ce s-au adunat în Piaţa Independenţei din Belarus, pariticipanţii la marş s-au îndreptat spre monumentul ”Minsk – oraş erou”. Acesta este păzit de forţele de ordine şi este împrejmuit cu un gard de metal. Protestatarii au ajuns faţă în faţă cu miliţia belarusă şi scandează ”Trăiască Belarus”.

Între protestatarii paşnici şi forţele de ordine sunt mai puţin de 30 de metri. În Minsk este organizat un nou protest cu titlul ”Noul Belarus”. Chiar dacă autorităţile sperau că protestul va pierde din amploare, presa de opoziţie belarusă scrie că spre Piaţa Independenţei din capitala ţării s-au adunat 100.000 de cetăţeni, iar oamenii continuă să vină. Protestatarii aplaudă şi scandează ”Pleacă” preşedintelui în funcţie Alexandr Lukashenko.

Marşuri paşnice sunt organizate şi în alte oraşe din Belarus, unde oamenii scandează ”Minsk, noi suntem cu tine!”. Din Lituania, unde a fost forţată să plece, candidatul opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, anunţă că cetăţenii vor ”lupta până la victorie”. Cetăţenii din Belarus protestează pentru a treia săptămână la rând împotriva lui Alexandr Lukashenko, care a câştigat un nou mandat de preşedinte în urma unui scrutin controversat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10 august însângerat în Belarus. Peste 120 de protestatari au fost...

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi protestatari duminică noapte în marile oraşe din Belarus după ce presa de stat a anunţat că...