AcasăBelarus”Beau mult și își vând motorina”: Ce părere au belarușii despre militarii...

”Beau mult și își vând motorina”: Ce părere au belarușii despre militarii ruși trimiși pentru exercițiile militare comune

-

Primele trupe ruse au început să sosească în Belarus pentru exercițiile militare pe 18 ianuarie, iar manevrele se vor încheia pe 20 februarie. ”Am văzut cu ochii mei mișcarea șenilatelor pe străzile orașului”, a spus un locuitor al orașului bielarus Chojniki, nu departe de granița cu Ucraina, însă acesta nu a avut cuvinte de laudă pentru soldații ruși sosiți pentru exercițiile militare.

„Soldații s-au stabilit în pădurile din jur”, a adăugat localnicul, care a cerut să rămână anonim. „Beau mult și își vând o mare cantitate din motorina lor. Locuiesc în corturi”, scrie Radio Europa Liberă.

Manevrele, un exercițiu de 10 zile, care se va încheia pe 20 februarie și care implică aproximativ 30.000 de soldați ruși și aproape întreaga armată din Belarus au loc la un moment în care Rusia a acumulat mijloace militare în jurul Ucrainei și în regiunea ucraineană ocupată Crimeea, stârnind temeri de o nouă invazie.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a numit exercițiile din Belarus „cea mai mare desfășurare rusă din zonă de la Războiul Rece”.

Potrivit unui canal Telegram care relatează despre evenimentele de pe căile ferate din Belarus, rușii au început să descarce echipamente militare în Chojniki în noaptea de 14 spre 15 februarie. Canalul a raportat că soldații care descarcă echipamentele rămân frecvent pe șine, chiar dacă alte trenuri se apropie la mai puțin de 200 de metri de ei.

„Mecanicii aproape că trebuie să pună frâne de urgență pentru a evita să nu dea peste ei”, a scris canalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

/VIDEO/ Imagini cu protestatarii bătuți la manifestațiile din Belarus, difuzate de...

Paginile a două posturi de televiziune din Belarus au fost sparte de hackerii, fiind difuzate în direct imagini de la protestele de amploare, când...