Alegerile prezidențiale din Belarus, în care eternul președinte Aleksandr Lukașenko se confruntă cu neașteptata opoziție a Svetlanei Tihanovskaia, au loc duminică sub presiunea regimului care a arestat deja câțiva membri ai opoziției. Liderul autoritar al țării a transmis că totul va rămâne ”sub control”, într-un moment în care unii comentatori așteaptă manifestații antiguvernamentale ample după scrutin.

Candidata opoziției la alegerile prezidențiale din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a ieșit din ascunzătoare duminică și s-a prezentat la secția de vot, însoțită de un mare număr de prieteni și apropiați, care aveau rolul de a o proteja. ”Vreau ca alegerile să fie libere, pentru că autoritățile nu au de ce să se teamă”, a spus candidata, potrivit Themoscowtimes.com, scrie libertatea.ro.

Tihanovskaia a fost nevoită să își părăsească apartamentul, cu o zi înainte de vot, după ce mai mulți membri ai echipei sale de campanie, inclusiv șefa echipei, Maria Moroz, au fost arestați.

Maria Moroz a fost arestată sâmbătă, a declarat pentru AFP Anna Krasulina, purtătoarea de cuvânt a Svetlanei Tihanovskaia. Moroz „probabil nu va fi eliberată până luni”, adică după vot, a spus Krasulina, adăugând că motivul arestării nu este cunoscut, potrivit Agerpres. Joi, Moroz a fost arestată după o vizită la ambasada Lituaniei, fiind eliberată în cursul aceleaşi zile.

mai mult la  /deschide.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.